Managed hosting door True

Gartner: Kosten vergelijken spaart 19 procent

 

Het vergelijken van de kosten van ict, met die van andere bedrijven, levert een organisatie gemiddeld een besparing op van zo’n 19 procent. Dit blijkt uit onderzoek onder tweeduizend bedrijven in acht branches door marktonderzoeksbureau Gartner. “Wij noemen dit het benchmarkeffect”, zegt Michael Campbell van Gartners benchmarkingteam. Ook verbetert de dienstverlening, de reactiesnelheid van de ict-afdeling en de tevredenheid van gebruikers, stelt Gartner.

“Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven die hun ict-kosten vergelijken met andere ondernemingen systematisch elk jaar zo’n 19 procent besparen ten opzichte van bedrijven die dat niet doen”, zegt onderzoeker Michael Campbell van Gartner. Uit het onderzoek blijkt ook dat de kosten per eenheid lager zijn, zowel voor software als hardware, doordat de productiviteit per werknemer stijgt.

“Op verschillende terreinen wordt voordeel geboekt”, stelt Campbell. Het gaat daarbij om software-ontwikkeling, applicatiebeheer, datacenters, Unix- en wintel-servers, desktops, lan- en wan-netwerken voor data en spraak en helpdesks. “Software-ontwikkeling, applicatiebeheer en hosting blijven, samen met infrastructuur, de grootste kostenposten binnen de ict-afdeling. Zij bieden nog steeds de grootste kansen voor besparingen, ondanks voortdurende verbeteringen in de efficiëntie en gedeeltelijke uitbesteding in de afgelopen jaren.”

Voorbeeld

Een onderneming, met een jaarlijks ict-budget van honderd miljoen euro, kan volgens Gartner jaarlijks besparingen realiseren van:

  • 33,3 miljoen euro ten opzichte van de slechtst presterende ondernemingen in zijn database
  • 17,2 miljoen euro ten opzichte van gemiddeld presterende ondernemingen, en
  • 5,9 miljoen euro ten opzichte van de best presterende ondernemingen die niet aan benchmarking doen.


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2929509). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Niks mis mee 'het behalen van kostenbesparingen'. Indien hergebruik van hardware nu ook nog meer toegepast zou worden, dan zou dit weer een enorme kostenbesparing bewerkstelligen.

En als je daar bovenop ook nog bespaart op het energieverbruik en zodoende de energiekosten dan ben je helemaal goed bezig!

http://www.networkworld.com/reviews/2009/042009-3com-switch-test.html

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×