Managed hosting door True

Virussen richten zich steeds vaker op diefstal

 

Computervirussen leggen zich steeds vaker toe op de diefstal van vertrouwelijke gegevens.

Dat meldt het Nederlands Dagblad, dat zich baseert op een halfjaarlijkse analyse die computerbeveiliger Symantec publiceerde. In de laatste zes maanden van het vorige jaar constateerde het bedrijf een vervijfvoudiging.
 
In de eerste helft van 2003 vormde een vijfde van de meest gemelde computervirussen een bedreiging voor privacygevoelige en vertrouwelijke data. In de tweede helft van het jaar was dit deel gegroeid tot bijna viervijfde.
 
Waren oudere virussen uit op de diefstal van documenten, het recente gevaar ligt in de registratie van toetsenbordaanslagen voor bijvoorbeeld de diefstal van codes en wachtwoorden, aldus Symantec in het internationale rapport. Het beveiligingsbedrijf noemt het de 'snelgroeiende dreiging'.
 
Het belangrijkste voorbeeld van een virus met als doel heling van vertrouwelijke informatie is Bugbear.B dat was ontworpen om allerlei informatie van de harde schijf van geïnfecteerde systemen te stelen. Bugbear.B staat op de eerste plek in de toptien van de meest gemelde computervirussen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×