Managed hosting door True

Internoc en Exacomm gaan scheiden

 

Exacomm heeft besloten de samenwerking met Internoc te beëindigen. Het plan om in 1997 gezamenlijk te gaan opereren op de markt van netwerkbeheer op afstand is volgens Jan de Gier, oprichter directeur van Exacomm, niet naar tevredenheid gerealiseerd.

"Beide bedrijven zijn het afgelopen jaar te ver uit elkaar gegroeid. Voor ons was slechts een bescheiden rol weggelegd, terwijl wij wel sneller groeiden en de afgelopen zes maanden al winstgevend waren."
In een reactie onderschrijft R. de Witt Huberts, ceo bij Internoc, de visie van De Gier. "Exacomm en Internoc zijn inderdaad uit elkaar gegroeid. Synergie tussen de twee ondernemingen was ver te zoeken. De Gier is zich duidelijk meer gaan richten op het opleiden van IT-beheerders. Dit ligt niet in onze directe doelstellingen. In goed overleg hebben we dus besloten om de samenwerking te stoppen. Internoc zal het belang van 30 procent in Exacomm dan ook van de hand doen." Volgens De Witt Huberts hebben de ontwikkelingen geen invloed op de voorgenomen beursgang. "We hebben diverse andere allianties en participaties. Binnenkort starten we in Scandinavië bijvoorbeeld een joint venture met een dochteronderneming van Saab.
Exacomm wil nu zelfstandig verder en heeft ambitieuze groeiplannen. De Nederlandse Participatie Maatschappij staat de onderneming bij in het realiseren van investeringsprojecten. De Gier zet een eerste stap door de bedrijfsactiviteiten te centreren. Dit betekent dat de opleidingsactiviteiten in Noordwijk worden overgeheveld naar Rijswijk. Het kantoor in Noordwijk wordt gesloten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×