Managed hosting door True

Microsoft en Eolas schikken patentgeschil

Eolas klein

Microsoft heeft een schikking getroffen met Eolas over een patentgeschil dat dateert uit 1999.

Microsoft heeft een schikking getroffen met Eolas, in een langdurend juridisch gevecht over het intellectueel eigendom van technologie voor het oproepen van andere applicaties of plug-ins vanuit een webpagina.

Deze technologie is oorspronkelijk ontwikkeld aan de Universiteit van Californië, maar werd ondergebracht in de spin-off Eolas om deze te commercialiseren.

In 2003 won Eolas een rechtszaak tegen Microsoft, die het bedrijf in 1999 startte omdat Microsoft door Eolas gepatenteerde technologie onrechtmatig in Internet Explorer zou hebben  opgenomen. De rechter veroordeelde Microsoft toen tot het betalen van 521 miljoen dollar. Die veroordeling werd in hoger beroep in 2005 vernietigd. Later dat jaar bevestigde het Amerikaanse patentenbureau echter opnieuw de geldigheid van het in 1998 aan Eolas toegekende patent. Een voorstel om die geldigheid te onderzoeken was in 2003 door het World Wide Web Consortium gedaan.

Het Amerikaanse hooggerechtshof oordeelde eerder deze week echter dat Microsoft niet gedwongen kan worden om te betalen voor schendingen van het patentrecht die plaatsvinden op buitenlandse Windows-computers. Die uitspraak heeft nu tot deze schikking geleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.