Managed hosting door True

Tivoli stapt in netwerkbeveiliging

 

Tivoli Systems, leverancier van beheersoftware, verbreedt met Tme 10 Security Management zijn aanbod van netwerkbeheer naar ook beveiliging van gekoppelde, heterogene computeromgevingen. Deze nieuwe programmatuur zou gecentraliseerde netwerkcontrole van mainframeklasse bieden.

Tme 10 Security Management wordt ondersteund door twaalf beveiligingsleveranciers, waaronder Axent, Check Point, Cygnus Support, IBM, Internet Security Systems, Mergent en Trusted Information Systems. Deze bedrijven werken samen met Tivoli om hun producten te integreren met de nieuwe beveiligingsfunctionaliteit van Tme. Volgens Tivoli levert het gebruikers een eenvoudigere implementatie van een uniform systeem, mèt een garantie voor de reeds gebruikte beveiligingssoftware.
Het product is in de afgelopen negen maanden samen met softwareproducent Memco ontwikkeld. Er zouden nu al vijftig bedrijven zijn die het willen gebruiken. De voornaamste toepassing ligt bij banken, verzekeraars en dergelijke. De eerste bètatest vond de afgelopen maanden bij de Royal Bank van Canada plaats. De programmatuur is nu wereldwijd verkrijgbaar en biedt controlemethodes voor toegang vanaf verschillende soorten platformen. De softwareproducent ondersteunt onder andere Windows NT en alle grote Unix-varianten. Voor 1998 staan uitbreidingen naar OS/390 Security Server, OS/2 en Novel Netware op het programma.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.