Managed hosting door True

Vista te instabiel voor Olympische Spelen

 

Alle computers van de Olympische Spelen in Peking in 2008 zullen draaien op Windows XP en niet op Vista. Volgens hoofdsponsor Lenovo is Vista nog te instabiel. Tijdens de Spelen is geen ruimte om te experimenteren, aldus een woordvoerder.

Precies een jaar voordat de Olympische Spelen in Peking van start gaan, heeft hoofdsponsor Lenovo gekozen voor Windows XP als besturingssysteem voor alle computers die tijdens het evenement worden gebruikt. Daarmee schuift de sponsor Microsofts actuele besturingssysteem Vista terzijde. Dat meldt Nu.nl.

"De Olympische Spelen is een gigantisch evenement, en daar is geen ruimte om te experimenteren met nieuwe technologieën", aldus Lenovo topman Yuanqing. Zijn bedrijf heeft nog te weinig vertrouwen in de stabiliteit van Vista, zeker tijdens zo'n enorm evenement als de Olympische Spelen. Er blijken nu al twaalfduizend desktops, tweeduizend printers, achthonderd laptops en zevenhonderd servers geleverd.

WiFi

De nieuwssite Nu.nl meldt bovendien dat tijdens de zomerspelen ook geen gebruik wordt gemaakt van WiFi-internetverbindingen. Er zouden twijfels zijn over de stabiliteit en de beveiliging van de dienst. Bezoekers, sporters en officials van het evenement moeten het doen met vaste netwerkverbindingen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2082463). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×