Managed hosting door True

Unicenter wordt intelligent

 

Softwarefabrikant Computer Associates (CA) wil zijn programmatuur voor systeembeheer, Unicenter TNG, uitrusten met kunstmatige intelligentie. Hiervoor heeft de firma onlangs AI Ware, leverancier van neurale netwerken, opgekocht voor een nog onbekend bedrag.

CA meent dat de technologie van het twintig man tellende bedrijfje Unicenter mogelijkheden biedt voor probleemvoorspelling en -oplossing.
De neurale technologie van AI Ware wordt nu verwerkt in Unicenter. Daardoor wil CA een voorsprong nemen op concurrenten als Tivoli Systems en BMC Software. In toekomstige versies moet de software van CA systeembeheerders vantevoren waarschuwen en zelf problemen kunnen oplossen. Hiervoor gebruikt het risico-berekeningen die bepaalde percentages opleveren, zodat gebruikers een inschatting krijgen van de kansen op problemen.
Daarnaast gaat Computer Associates de nieuw aangekochte technologie ook toepassen in zijn database Jasmine. Analisten zijn van mening dat de aankoop van AI Ware een strategische beslissing is voor CA. Naar verwachting kunnen neurale netwerken veel problemen oplossen die nu voorkomen op het gebied systeembeheer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×