Managed hosting door True

XP meest gebruikt onder Nederlandse internetters

 

De meeste Nederlandse internetgebruikers gebruiken Windows XP. Windows 2000 en Windows Vista volgen op de tweede en derde plek. Het gebruik van deze Microsoft-besturingssytemen ligt in ons land hoger dan in de rest van de wereld, blijkt uit cijfers van OneStat.com.

Het merendeel van de Nederlandse internetgebruikers heeft het besturingssyteem Windows XP op de computer geïnstalleerd. Dat blijkt uit cijfers van OneStat.com. Meer dan 88 procent van de internetters in Nederland gebruikt Windows XP. Windows 2000 wordt nog door 3,78 procent van de Nederlandse internetters gebruikt. Het nieuwste besturingssyteem van Microsoft, Windows Vista, staat op een derde plek en wordt door 3,31 procent gebruikt.

OneStat.com geeft geen cijfers van de verschillende besturingssystemen voor de Macintosh of de verschillende versies van Linux. Het Nederlandse lijstje wijkt in bijna niets af van de lijst over het wereldwijde gebruik van besturingssystemen onder internetgebruikers. Het gebruik van de besturingssystemen van Microsoft ligt in ons land wat hoger, terwijl het gebruik van Macintosch en Linux wat lager ligt.

Nederland
1 Windows XP 88,42%
2 Windows 2000 3,78%
3 Windows Vista 3,31%
4 Macintosh 1,80%
5 Windows 98 1,43%
6 Windows Me 0,67%
7 Linux 0,32%

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2062402). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×