Managed hosting door True

Novell komt met semi-realtime Linux

 

Novell brengt begin komende maand een semi-realtime variant van Linux uit. De leverancier van SUSE Linux onthult zijn nieuwe product samen met medeontwikkelaar Concurrent Computer op het Gartner Symposium in Orlando (Florida).

Het nieuwe SUSE Linux Enterprise Edition Real-Time (SLERT) is bestemd voor zogeheten 'zachte' realtime-toepassingen die een traagheid (latency) van 27 microseconden toestaan. Deze gegarandeerde responstijd voor applicaties maakt het een low-latency uitvoering van Linux. Specialisten als Wind River stellen dat een responsetijd van maximaal 10 microseconden nodig is om van échte realtime te kunnen spreken.

"Linux haalt dat niet", zegt manager Glenn Seiler, verantwoordelijk voor Linux-platformen bij Wind River. Dat bedrijf is toch, net als concurrent MonteVista Software, bezig met Linux voor tijdkritieke – al dan niet ingebedde – toepassingen.

Doelmarkten zijn gebruikers van tijdkritieke applicaties zoals Wall Street-aandelenhandeleren of ziekenhuizen met scanapparatuur. Laatstgenoemde betreft machines van Siemens Medical Systems die SLERT wil gebruiken in zijn Magnetom-reeks MRI-scanners.

Novell laat weten dat Concurrent het merendeel van het ontwikkelwerk heeft verricht voor deze semi-realtime uitvoering van het open source-besturingssysteem. Die Linux-specialist gebruikte tot op heden de distributie van Red Hat als basis voor zijn eigen realtime-uitvoering Red Hawk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1712316). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×