Managed hosting door True

EU waarschuwt Microsoft voor beveiliging in Vista

 

De Europese Commissie (EC) waarschuwt Microsoft dat zal worden ingegrepen als de verbeterde firewall in Windows Vista oneerlijke concurrentie oplevert voor leveranciers van beveiligingssoftware.

De nieuwe firewall in Windows Vista bevat ingebouwde bescherming tegen hackers en kwaadaardige software. Microsoft-topman Erich Andersen wijst erop dat consumenten recht hebben op een goede beveiliging: “We willen Vista lanceren op rechtmatige wijze. Daarnaast willen we wetmatige beslissingen voorkomen die de beveiligingsrisico’s van Europese consumenten verhogen.”

De EC begrijpt dat Microsoft de veiligheid van consumenten wil waarborgen. Maar, zoals woordvoerder Jonathan Todd het zegt: “Computerbeveiliging hangt af van diversiteit en vernieuwing op het gebied van computersoftware. Die loopt mogelijk risico als Microsoft wordt toegestaan om concurrentie in de beveiligingssoftwaremarkt uit te sluiten.”

Microsoft is bang dat de lancering van de nieuwe Windowsversie in Europa uitgesteld moet worden vanwege de bemoeienis van de EC. De EC aanvaardt echter geen verantwoordelijkheid voor een eventueel uitstel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1701572). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×