Managed hosting door True

Microsoft schrapt Virtual PC voor Mac OS X

 

Microsoft staakt de ontwikkeling van Virtual PC voor Mac OS X. Het zegt dat het aanpassen van zijn virtualisatiesoftware voor de huidige Mac's met Intel-processors te veel werk zou zijn.

Apple's overgang naar Intels x86-chips vereist enige aanpassing van applicaties. De Macintosh-maker levert wel een emulatielaag, Rosetta, maar die werkt niet voor diepgaande programmatuur, zoals virtualisatiesoftware.

Microsoft heeft Virtual PC-maker Connectix in 2003 uitgekocht, vooral vanwege Virtual Server, dat toen nog in ontwikkeling was. Virtual PC was lange tijd de enige optie voor virtualisatie op Mac-computers. De software draaide aanvankelijk op Mac OS 9 en is later ook in een Mac OS X-uitvoering verschenen. Toen Apple de overstap naar Intel-processors aankondigde, bleef Virtual PC achter.

Het jonge bedrijf Parallels heeft dat gat gevuld met zijn gelijknamige software voor het draaien van x86-besturingssystemen als Windows boven op Mac OS X. Daarnaast komt virtualisatiepionier VMware nu met een Mac OS X-uitvoering van zijn virtualisatiesoftware. Tot slot faciliteert Apple zelf dualboot met zijn Boot Camp-software. De officiële verklaring van Microsoft spreekt dan ook van "alternatieve oplossingen die worden geboden door Apple en andere leveranciers, in combinatie met een volledige winkelversie van Windows".

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1666487). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Dit was echt wel te verwachten. De overname van Connectix was de eerste stap. Bon, we hebben Bootcamp en Parallels. Dus, basta la vista, Microsoft!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×