Managed hosting door True

Symantec: nieuwe netwerktechnologie in Vista onveilig

 

De nieuwe netwerktechnologie in Windows Vista is minder stabiel en veilig dan die in Windows XP. Dat zeggen onderzoekers van anti-virusleverancier Symantec.

De onderzoekers hebben de nieuwe netwerktechnologie bekeken in de nieuwste testversies van Vista en vonden daarin verschillende bugs. De Symantec-experts kwamen tot de conclusie dat de nieuwe netwerktechnogie Vista minder stabiel maakt dan Windows XP. Dat geldt tenminste voor de korte termijn, aldus het onderzoeksrapport.

“Microsoft heeft een groot deel van code, die al in de praktijk gebruikt en getest is, vervangen door nieuw geschreven code, compleet met nieuwe problemen en fouten. Dit zal op de lange termijn misschien wel zorgen voor een stabieler systeem, maar op de korte termijn gaat dit ten koste van de stabiliteit”, schrijven de onderzoekers.

Vista krijgt meer netwerkmogelijkheden dan eerdere versie. Het besturingssysteem zal onder andere het nieuwe internetproctocol IPv6 ondersteunen. Microsoft verklaart in een reactie op News.com dat er tijdens de ontwikkeling van Vista veel aandacht wordt gegeven aan beveiliging. Problemen die gevonden worden in de eerste versies van Windows Vista zeggen weinig over de kwaliteit van de netwerkfunctionaliteit, aldus de softwaregigant.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1630503). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Symantec behoefte aan aandacht of zo? Sinds wanneer gaan we persberichten uitsturen op basis van voorbarige conclusies over bèta-software?

Ik begrijp uit de laatste regel van dit verhaal dat de kans bestaat dat de definitieve versie nog meer bugs kan bevatten dan de testversie!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×