Managed hosting door True

Amazon Web Services scoort nominatie met Chime

Genomineerd als cloud-aanbieder

Amazon Web Services (AWS) begeeft zich steeds meer op de markt van Microsoft en Cisco. De clouddiensten van e-commerce-reus Amazon mikken op de traditionele kern van de twee traditionele ict-reuzen. Het aangekondigde Chime is hier een treffend voorbeeld van. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Amazon Web Services als Cloud-aanbieder van het jaar te nomineren.

Ondertussen is softwarekoning Microsoft zijn eigen cloudaanbod aan het uitbouwen en is netwerkgigant Cisco actief om zijn dominante infrastructuurpositie uit te breiden. Laatstgenoemde pleegt hiervoor overnames en strategische wijzigingen in zijn aanbod. Een recente stap van AWS geeft Microsoft en Cisco tegengas op hun eigen terrein.

Het aangekondigde Chime is op cloud gebaseerde software voor unified communications. Dit biedt zakelijke gebruikers mogelijkheden voor spraak- en videogesprekken, chatrooms en webconferenties. Al deze communicatie-opties zijn toegankelijk vanaf computers en mobiele apparaten. Naast Microsofts Skype for Business en Cisco’s Spark neemt AWS hiermee nog andere concurrenten op de korrel: LogMeIn, dat GoToMeeting van Citrix heeft ingelijfd, en ook wel Google’s Hangouts. Vooral de gevestigde orde van unified communications-aanbieders moet zich zorgen maken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6029749). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×