Managed hosting door True

Scyfer

Nederlandse start-up van het jaar

 

ICT in de zorg

Scyfer is een start-up in de medische hoek en heeft als spin-off van de Universiteit van Amsterdam een duidelijk andere signatuur dan de andere start-ups. De start-up is gespecialiseerd in machine learning en oplossingen in kunstmatige intelligentie.

De nieuwe technologie van Scyfer maakt het voor medische specialisten mogelijk om sneller en gemakkelijker een diagnose te stellen. Afhankelijk van het type medische afbeelding kan een analyse voor een volledige diagnose tot ongeveer dertig minuten duren. Scyfer’s technologie kan dit proces versnellen door afwijkingen in afbeeldingen te arceren, waardoor de arts sneller tot een conclusie kan komen. Daarnaast maakt de technologie het mogelijk om afbeeldingen zonder afwijkingen niet te tonen. Dit levert veel tijdsbesparing op.

Juryoordeel

De voordelen van de nieuwe technologie van Scyfer zijn volgens de jury van de Computable Awards 2016 in de categorie Nederlandse start-up van het jaar evident en de behaalde efficiency en kwaliteitsverbering in de healthcare spreken iedereen aan. Van belang is dat Scyfer zijn vindingen kan beschermen met patenten in de markt waar veel grote partijen actief zijn. Dit lijkt het in voldoende mate voor elkaar te hebben. De jury is benieuwd of het team in staat zal zijn de technologie zelf te vermarkten of dat één van de grote marktpartijen gelijk tot inlijving overgaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5754806). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×