Managed hosting door True

Juryrapport: CloudTract

Computable Awards 2015

Genomineerd voor Nederlandse start-up van het jaar

 

Cloudtract.com heeft een gratis dienst in de markt gezet waarmee SaaS contracten beheerd kunnen worden waardoor gebruikers potentieel veel geld kunnen besparen.

Cloudtract is genomineerd vanwege de heldere pitch en visie op contract management voor 'as a Service' diensten. De onderneming levert daarmee potentieel een oplossing voor een groeiend probleem, want de switch van CAPEX 'perpetual' licenties naar OPEX 'subscription' contracten is voor veel bedrijven een nachtmerrie om te administreren. Hier gaat veel geld verloren.  De jury is benieuwd hoe het uiteindelijke business-model eruit zal zien, want de dienst is gratis. Wil de onderneming succesvol zijn, dan zal er toch ook geld verdient moeten worden. De 'Freemium' aanpak is slim omdat daarmee grote aantallen bereikt kunnen worden waar vervolgens via upsell van additionele diensten aan verdient zal gaan worden. 

Juryoordeel

De jury is benieuwd hoe op langere termijn geld zal worden verdient. Een andere vraag die onbeantwoord is gebleven is naar welke mogelijke partner eco-systemen wordt gekeken voor samenwerking. Alles staat of valt bij grote aantallen gebruikers en die haalt de onderneming niet alleen binnen. Het systeem lijkt zeer schaalbaar, en de mogelijkheden om bijvoorbeeld tot een internationale deal te komen met bijvoorbeeld accountants ligt voor de hand.  De ambitie is verfrissend en in potentie kan CloudTract een wereldbedrijf worden, als zij maar groot durven te denken.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5403093). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×