Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: 250 vacatures

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Natuurlijk heb ik mij ook verbaasd over het bericht dat de ict-afdeling van de politie 250 mensen nodig had om een fout in een programma op te sporen. 250 mensen, zoveel hebben er niet eens aan Windows Vista gewerkt.

Tenminste, dat mag ik hopen. 250 mensen die allemaal naar hetzelfde schermpje hebben zitten staren en die allemaal een reparatieprogrammaatje over het hoofd hebben gezien.

Hoe reageerde de eigenaar van de pizzeria toen hij de bestelling van 250 pizza's doorkreeg omdat er natuurlijk 's avonds werd doorgewerkt? 250 mensen, zoveel supporters had FC Haarlem niet eens. Rita Verdonk tekent ervoor dat ze de volgende verkiezingen zoveel stemmen binnenhaalt. En tussen die 250 medewerkers zitten ook nog externen die ruim twee keer de Balkenende-norm verdienen. Ik zou ze er allemaal uitschoppen als dit het resultaat zou zijn. Sterker nog, zodra het systeem weer in de lucht zou zijn, zou ik ze aangeven voor diefstal.

Zoeken met 250 mensen

Hoe ga je zoeken met 250 mensen? Hebben ze met z'n allen bij de briefing gezeten en heeft de hoofdinspecteur het woord genomen en de taken verdeeld? En vlak voordat iedereen aan de slag ging, heeft hij ze nog even op het hart gedrukt: Guys, be careful out there!

Er is eentje die de fout heeft gevonden. Hoe lullig hebben die andere 249 medewerkers zich toen gevoeld, dat ze tien dagen op de verkeerde plek hebben gezocht? Want het is natuurlijk altijd weer zo'n irritant ventje met een spits neusje en een brilletje die de fout vindt. Zo'n iemand die je er nog tot in lengte van dagen aan herinnert dat hij de fout heeft gevonden en dat hij het direct al in het begin riep maar dat niemand wilde luisteren.

250 mensen. Die agenten in Hoek van Holland wilden dat zij met zoveel waren geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat het simpelweg het programmaatje tot niemands veantwoordelijkheid behoorde. Dus iedereen heeft daarvoor weggedoken. De "oplossing" zal men ook al wel weer klaar hebben liggen: we maken iemand verantwoordelijk voor dat tooltje. En we benoemen ook nog een back up!
Daarbij gaat met dan voorbij aan de kern van het waarschijnlijke probleem, namelijk dat niemand zich verantwoordelijk voor *voelde* voor het voorkomen van het probleem. Zodat het de volgende keer op een andere manier net zo misgaat...

Wat er nu precies mis gegaan is, krijg je als buitenstaander niet te horen, maar dat er ergens een kapitale fout is gemaakt is wel duidelijk.
Leuk om zo'n "veeg uit de pan" van Spoelstra te lezen.
Misschien helpt het bij de volgende "change".

Wat een oppervlakkige, voor de hand liggende en cliche column weer.

@Nike:
Als je alleen maar kan zeuren, doe dat ergens anders aub.
@Jacob Spoelstra:
Leuk verhaal man ik hoop dat ze bij vtsPN jou humor hiervan wel inzien, straks 'vlieg je nog op de bon' voor 'burgelijke ongehoorzaamheid' ;) LOL

Tja, leuk voor het fictieve ventje. Leuk stukje ook, Jacob. Zet de boel weer een beetje in perspectief.

Die andere 249 onderzoekers hebben zich ingehouden. Ze wisten dat het ventje met het spits neusje en een brilletje al vanaf de lagere school gepest werd, dat ze hem de gouden nurd trofee gunden. Daarom hebben ze ook al die oplossingen van de Computable lezers links laten liggen.

De 249 weten nog niet dat juist het ventje de patch vergeten was. (Nu dus wel)

Die 250 man hebben waarschijnlijk in verschillende teams bij elkaar gezeten en daarbij een hele week overlegd hoe dit probleem aangepakt moet worden. De kleine Nerd was dit zat na 6 dagen en heeft toen even nagedacht. Ziedaar... probleem opgelost... Met een Windows Servicepack ?? Wat niet bij de andere VG's nodig was OF al was toegepast... Noordoost is misschien gewoon (weer) ongehoorzaam geweest ?

Het was inderdaad een irritant ventje met een spits neusje en een brilletje

mark peter,

precies mijn gedachte bij het lezen van de column.

ALS je wel met 250 aan Vista gewerkt had, had je wellicht een goed product gehad. Nu begrijp ik waarom Vista zo'n bagger is.

wat een onzin....ik weet precies wat het issue was en het is al weer onder controle met 25 man ipv 250 man... pff zo komen de onzinverhalen de wereld in.

"Nine women can't make a baby in one month" - Brooks's law

@Freek, dat kan wel kloppen hoor van die 9 vrouwen, maar ik zeg altijd: ik wil het in ieder geval proberen!

Ik mag dan wel een irritant ventje met een spits neusje en een brilletje zijn, ik heb wel het probleem opgelost en de andere 249 losers niet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.