Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ICT-superheld

Ik zat laatst met mijn oudste dochter van vier op de bank naar de eerste film van Superman te kijken. Het was zaterdagmiddag en waarschijnlijk was mijn vrouw niet thuis anders had ze me wel aan het werk gezet.

Terwijl ik naar Superman zat te kijken, zegt mijn dochter tegen mij: papa waarom heeft die meneer een maillot aan? Ja, waarom hebben superhelden altijd een maillot aan? Spiderman, Batman, Zwarte Piet, allemaal hebben ze een maillot aan. Een maillot is nou niet bepaald een kledingstuk waar je indruk mee maakt als superheld. Zet Spiderman en Batman op een bootje en ze kunnen zo meedoen met de Gayparade. Zet Rene Froger ernaast en je hebt de Toppers.

Waarom ik dit vertel? Ik vroeg me namelijk af, waarom bestaat er eigenlijk geen ict-superheld? Iemand die je te hulp schiet als je echt in de problemen zit, omdat je bijvoorbeeld bij het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg werkt. Dat je net je opensource-omgeving voor elkaar hebt en je dan gaat fuseren en weer terug moet naar een dichte source omgeving.

Waarom kun je niet als je bij Logica werkt een team van vier mannen inhuren die in een zwart busje voor komen rijden. Dat er dan een grote zwarte man met kettingen en een lasapparaat uitstapt, die wat gaat lassen, alles kapot schiet en dat daarna iedereen zijn baan nog heeft? Of dat je over wilt stappen naar IPv6, maar dat je dure modem niet mee wil werken. Dat er dan een MacGyver-achtig persoon langskomt die met een paperclip en een colaflesdop de verbinding weer herstelt?

Maar toen dacht ik, misschien is die superheld er niet, omdat hij niet nodig is. Misschien hebben we het gewoon heel goed voor elkaar. Met deze geruststellende heb ik de Supermanfilm uitgekeken.

Toen ik de volgende morgen in mijn nieuwe badjas mijn dochter begroette, vroeg ze aan me: papa, waarom heb jij een jurk aan? Oké, dacht ik, mocht er ooit een ict-superheld komen, ik ben niet beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Beste Roel,

Dit bestaat al. Wij hebben die dienst en beschrijven het als volgt:

Helaas komt het, ondanks de professionalisering van projectmanagement, maar al te vaak voor dat projecten vastlopen of veel problemen ondervinden. Met alle (onnodige) kosten en frustraties van dien.

Wij hebben hiervoor een dienstverlening opgezet die vergelijkbaar is met een ambulante hulpdienst die in actie komt als er bij uw projecten of programma stagnatie is ontstaan door wat voor reden dan ook.

Door een pragmatische analyse en het inzetten van de juiste middelen kunnen we het project weer stabiel krijgen.

Door deze ambulante service voorkomt u irritatie, geldverslindende discussies, demotivatie en een opeenstapeling van escalaties.

Na de probleemoplossing kunnen we, indien nodig, het vervolgtraject monitoren en bijstaan.


www.Projectadvies-Rotterdam

John Roos
06 81430098

Roel, prettig om te lezen.

Toch even ter aanvulling op dit leuke bericht, overstappen naar IPV6 is helaas niet het juiste beeld wat je geeft.

IPv6 zal de aankomende jaren (>10 voorzichtige inschatting) naast IPv4 in hetzelfde netwerk operationeel gemaakt worden.

En als je een goede provider hebt kun je dat direct (native doen) en als je die nog niet hebt kun je een tunnel over jouw router (wel of geen NAT) opzetten, via http://gogonet.gogo6.com of http://www.sixxs.net.

In ieder geval goed dat je aan IPv6 denkt en ermee bezig bent, je bent er anderen al een goede stap mee voor.

Wat laat, mijn reactie (want ik heb ff liggen luieren aan de Zuid-Portugese kust): ik heb wederom gelachen Spoelstra. Thx!

Wederom een leuk stuk, Spoelstra! Complimenten.

Ze zijn er hoor; de IT Superhelden, compleet met wapperende rode cape! Kijk maar eens op www.superspecialistengezocht.nl. Met een gezonde dosis vakgekte, trots en IT kennis hebben de bedrijven van CSN Groep al een aantal van dit soort Superspecialisten aan boord.

We merken echter dat er nogsteeds behoefte is aan meer IT Superhelden. Een zwart busje is bespreekbaar ;)

Leuk stukkie Jacob
Ik zie ze al: laptop op de rug, mobiele telefoon gadget aan den broekriem, downgebeamed worden op een plek waar het digitale onheil heeft plaatsgevonden in een bedrijf.

en wat "de ict-superhelden" betreft:
Zijn we dat niet allemaal in deze industrietak?.
We dragen (de lasten van) de rest van de (ict-onwetende) wereld op onze rug, en blijven zorgen dat het blijft werken, ondanks alle beperkingen (tijd, budget, materieel) opgelegd van hogerhand uit de organisatie??

ICT-Pauwerrrrr

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.