Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Tytsjerksteradeel

Ik zat laatst bij een voormalige klant van ons die was overgestapt naar een andere leverancier. Ik wilde weten waarom ze waren overgestapt en of ze nu veel beter uit waren. Leren doe je immers van je fouten. Een ezel stoot zich immers nooit aan dezelfde steen. Tenzij de steen een beetje verder is gerold, maar dat zeggen we er nooit bij omdat het spreekwoord anders zo lang zou worden.

De concurrent had de klant gek gemaakt tijdens een reisje naar Denemarken waar de klant duidelijk werd gemaakt dat dit het systeem was dat ze moesten hebben. Het systeem draaide inmiddels. Op mijn vraag: 'zijn jullie tevreden', antwoordde de voormalige klant volmondig: "Ja, we zijn eigenlijk probleemloos overgegaan. Wel een half jaar later dan gepland, maar goed. Natuurlijk loopt nog niet alles hetzelfde. Er zijn nog wat kinderziektes en van sommige dingen moeten we accepteren dat die vroeger beter gingen. We moeten nu iets meer handmatig intikken, maar verder gaat het prima."

Ik vroeg wat de klant van de overgang gemerkt had. "Bijna helemaal niks", zei hij met trots. "We zijn twee dagen dicht geweest." Maar verder had 'ie er niks van gemerkt en wordt 'ie net zo bediend als vroeger. Ik zeg: "Net zo? Het was toch de bedoeling dat de klant met het nieuwe systeem, dat een flinke stuiver gekost heeft, beter, sneller en goedkoper bediend werd?" Hij keek me aan alsof ik uit Tytsjerksteradeel kwam. En daar had hij gelijk in, want daar ben ik geboren. Maar dat is geen enkele reden om mijn vraag niet serieus te nemen.

Voor de column was het nu erg prettig geweest als hier aan het eind nog een briljante grap had gestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.