Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Advies

Jacob Spoelstra

In de ict zijn veel adviesbureaus te vinden. Onafhankelijke adviesbureaus zeggen ze er zelf dan altijd bij. Je bent niet onafhankelijk, zeg ik dan altijd, want je bent afhankelijk van het hoge tarief dat je aan je klanten doorberekent.

Als je echt onafhankelijk wilt zijn, moet je een vereniging in het leven roepen waar je klanten lid van kunnen worden en dan houden we één keer per jaar een collecte en met oud en nieuw verkopen we oliebollen zodat we de contributie laag kunnen houden. Winst hoeven we als onafhankelijke stichting immers niet te maken.

Adviesbureaus geven vaak ook helemaal geen advies. Ze begeleiden alleen maar. Menig ict-beleidsplan is een sjabloontje dat bij elk bedrijf weer gebruikt kan worden. Dit kun je ook een stagiair laten doen.

Klanten willen vaak ook helemaal geen advies. Ze willen gewoon bevestigd worden in wat ze zelf vinden. Daarom wordt er dus ook zo veel gebruikgemaakt van adviesbureaus. Omdat veel mensen het prettig vinden om zich ergens achter te verschuilen. Huur een duur adviesbureau in en je kunt zeggen: Ja, als Prijs Watertoren en zijn broer het niet weten? Wie weet het dan wel?

Willen jullie mijn onafhankelijk advies? Huur geen adviesbureaus in. Volg je gezond verstand en neem collega’s aan die verstand van zaken hebben en beslissingen durven te nemen. En een stagiair. Een vrouwelijke wel te verstaan, want we kunnen nog wel wat vrouwen in de ict gebruiken.

Aan de andere kant: waarom zouden jullie mijn advies volgen?x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.