Managed hosting door True

VS verruimen regels cryptografiesoftware

 

Drie bedrijven krijgen toch toestemming om een beter beveiligde vorm van versleuteling te exporteren dan het systeem met een sleutellengte van veertig bits dat tot nu toe was toegelaten.

Dit kondigt het ministerie van handel aan, nadat een informatica-student aan de universiteit van Californië enkele dagen geleden het 'veertig-bit'-systeem in een luttele drieëneenhalf uur kraakte. "Dit maakt duidelijk hoe onzinnig de exportbeperkingen zijn; dit systeem is belachelijk zwak", sprak 'kraker' Ian Goldberg. Veel Amerikaanse bedrijven dringen er bij de regering op aan om de strenge exportbeperkingen te versoepelen. Deze verbieden Amerikaanse bedrijven en burgers een beter beveiligde vorm van versleuteling te gebruiken, tenzij de regering een toegangscode krijgt. Deze houdt ze in bewaring voor het geval zich een nationale ramp voordoet.
Internet-gebruikers en -bedrijven menen dat de beperkingen een belemmering vormen voor de bloei van elektronische handel en het gebruik van Internet voor zakelijke transacties. Het Net kent geen grenzen, dus wordt alles dat een Amerikaans bedrijf er op zet beschouwd als export.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1416580). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×