Managed hosting door True

Oracle 8 mist belangrijke features

 

Versie 8 van de universele database van Oracle wordt volgende maand zonder Java-ondersteuning en zonder het beveiligingsalgoritme RSA-certificate op de markt gebracht.

Nadat Informix met zijn object-relationele database de mist in ging, doet Oracle het rustiger aan. Oracle streeft naar een evolutionaire ontwikkeling van deze objecttechnologie in zijn database. Monique Potters, public relations specialist van Oracle in Nederland: "Vanaf versie 8.1 wordt ondersteuning van Java aangeboden, evenals alle object-relationele features." Dat het RSA-certificate niet ingebouwd is, sprak zij tegen. Tevens relativeerde Potters het belang van Java in databases: "In het front-end kunnen gewoon applicaties in Java draaien."
Oracle positioneert zijn 'universal server' als object-relationele database en als spin in het web van de NCA (Network Computing Architecture). Oracle 8 ondersteunt meerdere datatypen, is zeer schaalbaar en bovendien geschikt voor zowel kleine als zeer grote groepen gebruikers, zo beweert Oracle. Samen met de object-georiënteerde ontwikkelomgeving Sedona moet Oracle 8 meer vorm geven aan de NCA. Met Sedona kunnen object-georiënteerde softwarecomponenten gemaakt worden die passen in de NCA. Sedona wordt echter pas in juli of augustus op de markt gebracht en niet volgende maand, zoals de oorspronkelijke planning was. Oracle 8 zal draaien op de belangrijkste Unix-platformen en Windows NT. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1364943). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×