Managed hosting door True

Zware encryptie Sun blijkt vaporware

 

De krachtige encryptiesoftware die Sun vorige week uit zou brengen, laat voorlopig op zich wachten. De beloofde 128-bits beveiliging is waarschijnlijk alleen een uitdaging aan de Amerikaanse overheid. Deze wil de controle over de export van encryptie nog steeds strak in eigen handen houden.

Eerder dit jaar viel Sun de exportrestricties aan die de regering Clinton oplegt aan encryptiesoftware. Het computerbedrijf kondigde een bedrijfsapplicatie aan met sterke encryptie-algoritmes. Dit product, genaamd Sunscreen Skip E+, zou medio augustus uitkomen.
Analisten meenden dat een topbedrijf als Sun voldoende gewicht heeft om de uitvoerbeperkingen van de Amerikaanse overheid te versoepelen. Dit zou de deur openen voor standaardisatie en verbreiding van elektronische commercie.
Het is op dit moment echter niet bekend hoever Sunscreen is gevorderd. Het programma kan vertraagd zijn door ontwikkelingsproblemen of door druk van de overheid. Sun heeft namelijk diverse grote contracten met de Amerikaanse regering. JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1333194). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.