Managed hosting door True

Ministeries bundelen krachten

 

Opnieuw hebben twee overheidsorganisaties de handen ineen geslagen. De ministeries van Financiën en Verkeer & Waterstaat willen via samenwerking voordelen behalen op het gebied van kennisuitwisseling, productinnovatie en gemeenschappelijke werkprocessen.

Beide ministeries hebben te maken met dezelfde ict-vraagstukken en interdepartementale ontwikkelingen. Door regelmatiger afstemming en ‘quick scans' verwachten Financiën en V&W sneller tot efficiëntere standaardoplossingen te kunnen komen. Verder vindt een inventarisatie plaats van onderling gedeelde werkprocessen, zoals rond begrotingen, om te bepalen of deze met software ondersteund kunnen worden.

Samenwerking op ict-gebied is ‘in’ in overheidsland. Niet alleen bij de rijksoverheid, ook bij andere overheden worden regelmatig gezamenlijk aanpakken bekendgemaakt. Het betekent overigens niet automatisch succes. Waar bijvoorbeeld Het Waterschapshuis een geslaagde exponent is, sneuvelde recent een rijksbrede aanbesteding van een contentmanagementdienst jammerlijk. In dat laatste geval overvroeg het projectteam de markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1815151). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×