Managed hosting door True

Beveiliging draadloos slecht

Dit artikel delen:

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily vindt dat het bedrijfsleven niet overhaast mee moet doen aan de snel opkomende trend van draadloos internet.

De helft van de lokale contactpunten voor draadloos internet, ook wel hotspots genoemd, blijkt volgens hem in Duitsland onvoldoende beschermd tegen inbraken door hackers. "Deze hotspots worden goedkoop aangeboden, maar we moeten hierdoor niet over het hoofd zien dat de beveiliging van deze systemen ver achterligt bij de snelle expansie van de technologie", aldus de bewindsman op de Cebit.
Volgens Schily hebben specialisten voorspeld dat in 2006 alleen al in Europa circa 20 miljoen mensen gebruikmaken van publieke contactpunten voor draadloos internet. Hij stelde dat aanbieders vaak niet de beveiligingsprogramma's van fabrikanten activeren en hotspots laten draaien "zonder welke bescherming dan ook". Hierdoor zouden hackers vrij spel krijgen om in te breken in computerbestanden.
Schily zegt ondanks zijn zorgen over de beveiliging van draadloos internet niet van plan te zijn de wetgeving aan te scherpen. "Het is geen misdaad om in te loggen op open systemen, tenminste als je er vervolgens niks meedoet." Het stelen en beschadigen van computerbestanden wordt volgens hem al strafbaar gesteld in bestaande wetgeving.
Op de beurs stonden de draadloze systemen volop in de belangstelling. De beurs zelf was ook doorspekt met toepassing van draadloos communiceren. Alle tentoonstellingshallen waren voorzien van hotspots.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.