Managed hosting door True

Nederlandse banken voorop met EMU

 

De opkomst van telefonisch en elektronisch bankieren zal de behoefte aan bankfilialen doen afnemen. Dit leidt tevens tot een verhevigde concurrentie, zowel in eigen land als daar buiten. Moderne informatietechnologie is de voornaamste reden voor inkrimping van het aantal banken.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Market Opinion Research International (Mori) heeft gedaan in opdracht van IBM. Voor deze studie werden 101 bankiers in Europa ondervraagd. In Europa zal het aantal banken de komende tien jaar met een kwart dalen, zo wordt voorspeld. Vooral Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn fors 'overbanked'.
Volgens Alexander van den Bergh, directeur IBM Banking, Finance en Securities Nederland, neemt Nederland een gunstige uitzonderingspositie in. De sanering is hier al grotendeels achter de rug, mede door de vele fusies en overnames. Nederland is daardoor ook vrij goed voorbereid op de Europese integratie. Maar elders in Europa zijn er veel te veel banken, vindt IBM. Larry Hirst, de hoogste man van IBM op bankgebied in Europa, zegt dat alleen de sterksten zullen overleven. Hij adviseert de banken hun activiteiten en de technologische mogelijkheden aan een grondige analyse te onderwerpen en tot investeringen over te gaan.
De Economische en Monetaire Unie (EMU) wordt gezien als de voornaamste oorzaak van het afnemende aantal banken. Technologie wordt door 84 procent van de respondenten gezien als een dwingende reden voor inkrimping van het aantal banken. 27 Procent beschouwt technologie als de voornaamste factor. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1317676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×