Managed hosting door True

Minister garandeert veiligheid chipcards

 

De persoonlijke levenssfeer van chipcard-gebruikers is voldoende gewaarborgd. Volgens de ministers Sorgdrager (Justitie) en Wijers (Economische Zaken) is de wettelijke bescherming is toereikend. Zij antwoorden dit op kamervragen van het VVD-kamerlid Van der Stoel die haar bezorgdheid hierover had geuit.

Aanleiding tot deze kamervragen waren klachten van gebruikers die hoorden dat winkeliers ongevraagd belangrijke gegevens over hun koopgewoonten konden verkrijgen. De beide bewindslieden bevestigen dat dit is gebeurd, maar het ging om een fout in de software. Daardoor werden via de kaartlees-apparaten de geheimen van de consumenten prijsgegeven.
Sorgdrager en Wijers benadrukken dat slechts weinig mensen hier de dupe van zijn geworden. De fout is inmiddels gecorrigeerd. Betrokken gedupeerden kunnen via de rechter eventueel geleden schade terugclaimen.
Gegevens op chipkaarten kunnen alleen na uitdrukkelijke toestemming van de consument worden doorverkocht. De handel in dit soort gegevens is aan wettelijke belemmeringen gebonden. De Wet persoonsregistraties regelt dit. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1307689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.