Managed hosting door True

Den Haag bouwt fabriek op tot ict-werkplaats

 

De gemeente Den Haag pompt zo'n twaalf miljoen euro in de ontwikkeling van een nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor ict- en multimediabedrijven. Daarvoor wordt de voormalige Caballerofabriek op het industrieterrein De Binckhorst gerenoveerd.

  
De gemeente Den Haag geeft het industrieterrein De Binckhorst een grote opknapbeurt. Een van de eerste acties is het ombouwen van de oude Caballerofabriek in de zogeheten Binckhorst Innovatiefabriek voor (startende) ict-ondernemingen. Het pand ligt aan de Saturnusstraat, tussen de Maanweg en de Zonweg en is omgeven door het water van de Binckhorsthaven. De gemeente wil dat bij de renovatie de industriële uitstraling behouden blijft, waarbij het voormalige Ketelhuis de ontvangstruimte wordt. Afgebeeld zijn een foto van het een deel van het huidige complex en een artistieke impressie van de toekomstige innovatiefabriek.
De gemeente kocht het complex - waar in 1921 de Egyptische sigarettenfabrikant Laurens een Nederlandse vestiging opende - reeds in 2001 op met als doel het om te toveren tot een bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve en startende ict-ondernemers in de Haagse regio. Het ging in zee met het Bvit-innovatienetwerk dat volledig ingerichte werkplekken verhuurt met additionele diensten als receptie, boekhouding, coaching en financiering.
Op dit momenteel huisvest Bvit in een deel van de oude sigarettenfabriek al negen startende firma's ('het starterscentrum'). Tussen 2004 en 2008 laat de gemeente de Caballero-panden opkalefateren tot de Binckhorst Innovatiefabriek, dat zal bestaan uit 12.000 m2 kantoren en bedrijfsruimtes. Daarvoor is tien miljoen euro uitgetrokken. Nog eens twee miljoen euro wordt in een startersfonds gestoken. Den Haag betaalt niet alles uit eigen zak, maar krijgt zelf ook subsidie van zowel het ministerie van Economische Zaken als de Europese Unie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1304397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×