Managed hosting door True

Audit moet lage tco Microsoft bewijzen

 

Microsoft laat een audit uitvoeren bij de Londense deelgemeente Newham. Het stelt dat zijn software goedkoper in gebruik is dan de open source-software voor desktops en servers die de raad van dat stadsdeel evalueert.

De Windows-leverancier meent dat een audit, uit te voeren door Cap Gemini Ernst & Young, dit kan bewijzen. De Newham-stadsdeelraad is één van de voorlopers in de open source-proeven van de Britse regering. Eerder dit jaar werd bekend dat de deelgemeente overweegt zijn desktopsystemen over te zetten naar open source-software.
Cgey onderzoekt nu de it-omgeving van Newham om daarbij de totale eigendomskosten (tco) te berekenen voor Microsoft-software. Die ligt volgens de Amerikaanse softwareproducent lager dan bij open source-programmatuur.
Eind mei dit jaar kondigde de gemeente München al aan over te stappen op het besturingssysteem Linux en het applicatiepakket Open Office, beide open source-software. De gemeente Amsterdam zei vorige maand, toen Microsoft-topman Bill Gates Nederland bezocht, Open Office te evalueren. Dit betreft echter slechts zesendertig pc's van de ict-afdeling.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1299166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×