Managed hosting door True

Oogje op vitale infrastructuren

 

Nederland heeft sinds kort in navolging van de VS, Engeland en Australië een centrum dat ict-criminaliteit in een vroeg stadium op wil kunnen sporen. Naast het Korps Landelijke Politiediensten (Klpd) zijn andere opsporingsdiensten en het bedrijfsleven betrokken.

Het Nhtcc (National High Tech Crime Center), zoals het centrum gedoopt is, gaat ict-criminaliteit in Nederland onderzoeken. Behalve Schiphol en de haven van Rotterdam zal het centrum ook computernetwerken in de financiële sector en van energiebedrijven onder de loep nemen. Ook gaat het Nhtcc computercriminaliteit met een hoge impact op de samenleving op de korrel nemen.
Het centrum is een initiatief van de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken en de Klpd. Het heeft een looptijd van een jaar met de mogelijkheid van verlenging. "Het centrum is opgericht omdat de klassieke manier van opsporen bij ict-criminaliteit niet goed werkt", zegt Nhtcc-directeur Nienke van den Berg. Naast de aanpak van internetfraude en netwerkaanvallen die websites en online diensten platleggen gaat het centrum ook de werkwijze van georganiseerde misdaad in vitale computernetwerken in kaart brengen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1293611). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×