Managed hosting door True

EDS vormt dienstenalliantie

 

Een bondgenootschap, bestaande uit aanvoerder EDS, Cisco, Dell, EMC, Microsoft, Sun Microsystems en Xerox, investeert in nieuwe it-dienstenoplossingen. IBM is gewaarschuwd.

De EDS Agility-alliantie is een bundeling van reeds bestaande samenwerkingen tussen EDS en zes van zijn grootste partners. Die hebben toegezegd te investeren in gezamenlijk te ontwikkelen nieuwe aanbiedingen op netwerk-, infrastructuur-, applicatie- en bedrijfsprocesniveau. Behalve ontwikkeling slaat de coalitie tevens de handen ineen op het vlak van verkoop en ondersteuning. De partners zullen personeelsleden uitlenen aan een ontwikkelcentrum, gevestigd in het EDS-hoofdkwartier in Plano, Texas. Daar wordt het nieuwe dienstenplatform ontworpen, gebouwd, getest en afgeleverd. Dit R&D-centrum start met vierhonderd medewerkers. Later komen er naar verwachting twee centra bij in de staat Michigan en Groot-Brittannië, waarbij het aantal ingezette ontwikkelaars tot zo'n duizend mensen kan uitgroeien. Begin 2005 moeten de eerste diensten op de markt verschijnen.
De Britse nieuwsdienst Computergram meldt dat EDS nog zoekt naar adviespartners om de activiteiten voor business process outsourcing te versterken.
Volgens EDS-topman Michael Jordan gaat de alliantie verder dan de gebruikelijke samenwerkingsinspanningen bij het binnenhalen van contracten. "Het loopt van R&D-inspanningen tot aan het onderhouden van klantcontacten", stelt hij in een persverklaring. Doel is het herwinnen van het marktleiderschap in de dienstensector. Het idee achter de krachtenbundeling is dat er sneller innovatieve en kostenefficiëntere oplossingen kunnen worden bedacht in een zwaar competitieve markt. Hoewel EDS zegt dat het initiatief niet is gericht tegen IBM, vormt Big Blue voor de meeste deelnemers toch de 'grote vijand'.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1300796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.