Managed hosting door True

CMG start opnieuw met leergang IT

 

IT-dienstverlener CMG is in samenwerking met de Amsterdamse Academie gestart met een leergang Powerbuilder en rapid application development (rad). De Amsterdamse Academie is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit en de Hogeschool Holland uit Diemen.

CMG zal de docenten leveren voor het vak. De deelnemers ontvangen na afloop vier tot zes studiepunten, die meetellen voor hun studie. De CMG-medewerkers zullen de colleges geven aan studenten die bezig zijn aan het laatste jaar van hun studie. De onderneming hoopt op deze manier in een vroeg stadium in contact met de studenten te komen. "Dit is een goede manier om kennis te maken. We kunnen ze persoonlijk benaderen. Het is overigens niet zo dat de deelnemers meteen een baan bij CMG aangeboden krijgen. We hopen natuurlijk wel dat ze ons na de studie een sollicitatie-brief sturen", aldus directeur Kees Weug van CMG-Diensten.

Terzijde geschoven

Vorig jaar draaide CMG al proef met dit soort samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten. In het najaar besloot CMG na evaluatie de opleidingen aan de scholen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam te beëindigen. Het initiatief nam teveel tijd van de medewerkers in beslag. De CMG-ers hadden deze tijd hard nodig voor het werk aan de lopende projecten.
Het bedrijf is op dit besluit teruggekomen. "Een divisie heeft dit initiatief weer opgepakt. Onze mensen vinden het leuk om te doen. Vandaar", licht Weug toe. De bezwaren zijn dan ook terzijde geschoven. CMG heeft nog geen concrete plannen om de samenwerking uit te breiden. "Maar, als het gebeurt, dan gebeurt het", aldus Weug.  MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1415070). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.