Managed hosting door True

AWT wil campagne voor IT-opleidingen

 

Bedrijven moeten meehelpen om het opleidingenaanbod te versterken. Dat schrijft de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) aan de ministers van Economische Zaken en Onderwijs in zijn advies over tekorten aan informatici.

Volgens AWT kunnen de onderwijsinstellingen onmogelijk op eigen houtje goed inspelen op de snel stijgende en veranderende vraag naar informatici. De steun van het bedrijfsleven is dan ook onontbeerlijk, meent het adviserend orgaan. Een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kan bijdragen aan een oplossing.
De AWT pleit tevens voor een publiekscampagne die de mogelijkheden van een IT-opleiding onder de aandacht brengt. Deze campagne dient meer mensen naar de schoolbanken te lokken.
Op dit moment leveren de opleidingen nog niet de helft af van de mensen die nodig zijn, rekent AWT voor. Aangezien bedrijven in toenemende mate afhankelijk zijn van de informatietechnologie, zal het tekort aan automatiseerders de economie grote schade berokkenen. De behoefte aan informatici stijgt nog steeds. Vandaar dat AWT adviseert drastisch acties te ondernemen om voldoende mensen op te leiden.  MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1405521). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×