Managed hosting door True

Inzamelingsactie door VNO/NCW

 

De werkgeversorganisatie VNO/NCW stelt vanaf maart oude, afgeschreven computers gratis beschikbaar aan basisscholen en middelbare scholen. Bedrijven, ministeries en instellingen zoals de Belastingdienst leveren hun oude computers in, die de VNO/NCW daarna verdeelt over de schoolinstellingen. Om hoeveel computers en scholen het gaat, is nog niet bekend.

De actie is een initiatief van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Zij heeft VNO/NCW benaderd om mee te doen. Wie de kosten draagt voor eventuele technische aanpassingen is nog niet afgesproken. Doel ervan is dat leerlingen zo snel mogelijk leren omgaan met elementaire computervaardigheden, zoals het hanteren van de muis en het werken met tekstverwerkingsprogramma's. Dat het om verouderde apparatuur gaat vindt het ministerie geen probleem. "Wat voor een bedrijf waardeloos is geworden, kan voor een school nog nuttig zijn," laat een woordvoerder weten.
Naast deze inzameling is minister Ritzen ook van plan investeringen te doen in informatietechnologie voor het onderwijs. Volgens ingewijden zouden die investeringen kunnen oplopen tot ongeveer 1 miljard gulden. Ritzen wil dat scholieren aansluiting krijgen op Internet en dat computers andere leermiddelen, zoals boeken, voor een deel vervangen. In april ontvouwt hij zijn plannen. RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1404129). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×