Managed hosting door True

Op weg naar de doctorandus-2000

 

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat studenten Bedrijfskunde veel meer kennis van informatie- en communicatietechnologie bijbrengen. Dit vak gaat structureel onderdeel uitmaken van het bedrijfskunde-onderwijs.

Doel van het project 'Op weg naar de doctorandus-2000' is het onderwijs op dit gebied te verbeteren. Elk jaar wordt de leerstof vernieuwd.
Onlangs presenteerde de faculteit Bedrijfskunde haar plannen aan minister Ritzen (Onderwijs). De grootscheepse inzet van multimedia moet het huidige bedrijfskunde-onderwijs aantrekkelijker en gevarieerder maken. Multimedia stimuleert het werken in kleine groepen. Studenten kunnen via de nieuwe technologie makkelijker samenwerken in kleine groepen en ook de persoonlijke begeleiding door mentoren en docenten verloopt soepeler.
Daarnaast verandert het leerproces. Het zoeken, selecteren en interpreteren van informatie wordt steeds belangrijker. Studenten zullen actief en creatief informatie moeten vergaren. Als derde wordt de informatie-uitwisseling verbeterd. De aanmelding voor werkgroepen en projecten alsmede het verstrekken van onderwijsmateriaal gaan via de facultaire 'website'. Multimedia versterkt ook het internationale karakter van de opleiding.
PTT Telecom heeft aan de faculteit vierhonderd isdn-aansluitingen geleverd. De Rabobank, Reed Elsevier en Kluwer ondersteunen het project. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1374408). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×