Managed hosting door True

Besparen

"De broekriem kan nog strakker", is de titel van het themaverhaal in deze CBR over kostenbesparingen. En ict is steeds vaker het middel om via een combinatie van kostenbesparingen en efficiënter werken de kosten terug te dringen.

Alleen als er een realistisch uitzicht is op enig rendement zijn ondernemingen bereid om investeringen te doen in ict. Twee terreinen die hiervan profiteren zijn applicatie-integratie en 'shared service'-centers, zoals blijkt uit een rondgang van Computable Business Review langs de top-ict-consultants in Nederland.
Voorwaarde voor het slagen van een ict-implementatie is wel dat de integrator én zijn klant verder kijken dan alleen de technologie. De basis moet goed zijn, of, zoals Andy Verstelle in deze CBR zegt: "Als je rotzooi hebt en je gaat het alleen maar sneller maken, dan krijg je snelle rotzooi."
Een deel van de investeringen die naar verwachting dit jaar - waarschijnlijk in de tweede helft - gedaan zullen worden, zijn weer ouderwetse vervangingsinvesteringen. Een aanzienlijk deel van het huidige computerpark in het Nederlandse bedrijfsleven bestaat ondertussen, na een investeringsstop van enkele jaren, uit verouderde machines. Toch zal het niet hardware zijn waarnaar de meeste vraag is, maar applicatiesoftware. En volgens de Computable marktmonitor is Nederland in Europa een van de meest conservatieve investeerders, en wachten de meeste kopers tot 2005 voor ze weer royaler investeren in informatietechnologie. Deze CBR geeft alvast aan hoe die investeringen uiteindelijk kunnen bijdragen aan een reductie van de kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.