Managed hosting door True

'Zware crisis' te kort door de bocht

'Zolang de inzet van ondergekwalificeerd personeel prvaleert boven de inzet van hooggekwalificeerde mensen verkeert de it-industrie in een zware crisis', stelde Martin Ase in zijn bijdrage aan 'opinie & discussie in de Computable van 5 maart. Hans Rutgers trekt deze bewering sterk in twijfel.

Door de veronderstelde 'zware crisis' zou de industrie onvolwassen zijn, zegt Ase. Was dat maar waar. Helaas liggen de dingen niet zo. Met ondergekwalificeerd personeel maak je meer uren, dus meer omzet. Bovendien heeft het product dan meer onderhoud nodig, weer meer omzet.
Het is spijtig, maar het is in het belang van de it-industrie om met ondergekwalificeerd personeel te werken. Net als de dringende behoefte de software steeds opnieuw uit te vinden. 'Nieuwbouw' is essentieel voor de it-industrie. Je zou wel gek zijn om een standaard bibliotheek op te zetten!!! Uiteraard staat het belang van de Nederlandse economie hier loodrecht op. Wie wint?
In de maatschappij leven wel meer belangen die strijdig zijn. Denk aan de super hoge PTT-tarieven waardoor de economie niet op gang kwam, circa 5 jaar geleden. Met de veel lagere communicatie kosten van vandaag (denk aan adsl) waren we niet waar we nu staan!

 
Hans Rutgers, It-architect en -interimmanager

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.