Managed hosting door True

Amerika onderzoekt Russische aankoop

 

De Amerikaanse overheid heeft een onderzoek ingesteld naar de aankoop van supercomputers van Amerikaanse makelij door Russische nucleaire wapenlaboratoria. Dit maakte een woordvoerder begin deze week bekend als verklaring van de exportbeperkingen die de overheid had ingesteld.

Met name de rol van IBM in transacties met de Russische wapenindustrie wordt bekeken. Volgens de vergunningen, die zijn uitgegeven door de Amerikaanse overheid, gaat het om computers ten behoeve van grondwater-modellering en simulatie. In werkelijkheid bleek het echter om leveringen aan nucleaire wapenlaboratoria te gaan. "Meewerken aan het onderhoud en betrouwbaarheid van het Russische wapenarsenaal is in strijd met Amerikaans beleid", liet de woordvoerder weten.
De vermeende leveringen hebben volgens ingewijden zelfs tot topoverleg geleid tussen Clinton en Yeltsin. De Amerikaanse president zou duidelijk hebben gemaakt dat een Russische weigering om tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen de relatie tussen beide landen zou verstoren. Verdere export-beperkingen worden niet uitgesloten. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1297250). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×