Managed hosting door True

Consultant nu

Consultant nu

Maryse Kanse (33) werkt sinds 2,5 jaar als consultant bij Cap Gemini Ernst & Young. Ze is volledig gedetacheerd bij een klant in Groningen.

Toen en nu
Automatiseringsfuncties: wat is er de afgelopen 35 jaar veranderd, wat is hetzelfde gebleven en hoe ziet detoekomst eruit?
  1. Applicatieprogrammeur toen
  2. Applicatieprogrammeur nu
  3. Hoofd automatisering toen
  4. Hoofd automatisering nu
  5. Systeembeheerder toen
  6. Systeembeheerder nu
  7. Consultant toen
  8. Consultant nu
  9. Installateur/helpdesk toen
  10. Installateur/helpdesk nu

"Ik ben voor 100 procent gedetacheerd bij een klant in Groningen, waar ik me bezighoud met de administratieve organisatie. Het gaat dan om het inrichten, beschrijven en implementeren van processen. Er wordt een systeem ontwikkeld en op een gegeven moment moet de organisatie daar zelf mee gaan werken. Op dat moment heeft zo'n bedrijf behoefte aan meer dan alleen dat nieuwe systeem. Mensen moeten opgeleid en ingewerkt worden en processen moeten beschreven worden, zodat de organisatie klaar is om het systeem in gebruik te nemen."

Rapportje

"Volgens mij heeft een consultant wel een positief imago, maar ik merk wel dat er een verschil is tussen een consultant die voor langere tijd bij een bedrijf ingezet wordt en een consultant die even langskomt, een rapportje maakt en weer weg is. Het ligt natuurlijk ook aan de vraag van een bedrijf; willen ze iemand voor langere tijd of iemand die alleen even rondkijkt en vervolgens advies uitbrengt. Aan die vraag wordt voldaan, maar ik merk dat de klant mij meer als externe medewerker ziet dan als consultant."
"Ik kom in mijn werk niet echt grote problemen tegen. Misschien alleen dat het hele traject, van ontwikkeling tot implementatie, niet altijd even snel gaat. Ik vind het niet vervelend om gedetacheerd te zijn, er zijn meerdere Cgey-collega's die in hetzelfde pand werken en zelfs op hetzelfde project. Dus ik zie wel iedere dag Cap-collega's."
"In de toekomst verwacht ik eigenlijk geen echt grote veranderingen in het beroep van consultant. Wat we nu doen, is iets waar in de toekomst ook consultants voor nodig zijn."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.