Managed hosting door True

Gates laat Sultan van Brunei achter zich

 

Microsoft-topman Bill Gates is door het blad Forbes uitgeroepen tot rijkste man ter wereld. Koersstijgingen van het aandeel Microsoft deden zijn persoonlijke vermogen (inclusief aandelen toenemen tot 80 miljard gulden.

Daarmee passeert hij de sultan van Brunei, die jarenlang de rijkste was. Tevens toucheerde Gates het afgelopen jaar een bescheiden inkomensverhoging. Hij ontving ongeveer 5 procent meer salaris en bonussen. De software-sultan kwam hierdoor uit op een bruto jaartotaal van 591.352 dollar. Hiervan bestond 349.992 dollar uit alleen loon.
De waarde van Microsoft aandelen is het laatste jaar bijna verdubbeld. Analisten verwachten dat het bedrijf de omzet van vorig jaar, 8,6 miljard dollar, de komende twaalf maanden met 20 tot 30 procent zal verhogen. Ondertussen behaalt de softwareleverancier een nettowinst van een miljard dollar per kwartaal.
Gates bezit ook voor ruim 36 miljard dollar aan aandelen van Microsoft. Eind juni had hij 270,8 miljoen aandelen in handen, oftewel 22,3 procent van het bedrijf.
Dit betekent dat Gates 11,4 miljoen aandelen heeft verkocht in het afgelopen fiscale jaar. Als hij deze verspreid over het jaar van de hand heeft gedaan, staat dit ongeveer gelijk aan 1 miljard dollar. Toch wordt ook 's werelds rijkste man geplaagd door geldzorgen. Zijn pas opgeleverde ultramoderne huis is getaxeerd op 53 miljoen dollar. Voor Gates komt dit neer op een jaarlijkse onroerend-goedbelasting van zo'n 600.000 dollar, zeg maar z'n jaar-inkomen. Vanzelfsprekend wil Bill een 'second opinion'. JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1311095). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.