Managed hosting door True

Systeembeheerder nu

Systeembeheerder nu

Een vraagbaak voor alle problemen zullen systeembeheerders niet lang meer zijn, voorspelt Stijn Heinemans. Hij voert voor zijn werkgever Ordina beheeropdrachten uit bij organisaties.

Toen en nu
Automatiseringsfuncties: wat is er de afgelopen 35 jaar veranderd, wat is hetzelfde gebleven en hoe ziet detoekomst eruit?
  1. Applicatieprogrammeur toen
  2. Applicatieprogrammeur nu
  3. Hoofd automatisering toen
  4. Hoofd automatisering nu
  5. Systeembeheerder toen
  6. Systeembeheerder nu
  7. Consultant toen
  8. Consultant nu
  9. Installateur/helpdesk toen
  10. Installateur/helpdesk nu
"Het beheerwerk wordt steeds specialistischer. Je kunt niet je kennis van alle ict-systemen bijhouden. Je moet er iets uittrekken en je daarin specialiseren als systeembeheerder", zegt Heinemans, die zelf onder andere een mcse-diploma (Microsoft certified systems engineer) op zak heeft. Veel informatie haalt hij van internet; zo spijkert hij zijn kennis voortdurend bij. Zelf wil hij in de toekomst niet zo de diepte ingaan: "een rol als organisator in projecten die de techniek vertaalt naar de klant lijkt mij ook erg leuk."

Positieve beslissingen

Heinemans is vaak betrokken bij grote migraties naar nieuwe ict-systemen. Hij assisteert bij het ontwerp en de planning van de configuratie van de nieuwe hardware en software en zorgt voor de inrichting van deze omgeving. "Er komt heel wat bij kijken om alle zaken logistiek te regelen en ervoor te zorgen dat bij de overstap alleen de knop naar de nieuwe ict-omgeving omgezet hoeft te worden." Bij het huidige bedrijf waar hij gestationeerd is, loopt hij al twee jaar rond. "Omdat ik hier al zolang ben zien veel mensen mij hier als een collega. Daarnaast is inhuur hier op de ict-afdeling vrij gewoon; meer dan de helft is detacheerder."
Hij verbaast zich af en toe over de politieke beslissingen waar hij mee te maken krijgt. "Beslissingen lopen niet synchroon met de uitvoering van ict-taken. Laatst moest een afdeling binnen het concern waar ik nu werk zelf het functioneren van zijn eigen applicaties op een standaard pc verzorgen, terwijl niet duidelijk was dat deze taak daar lag. Als externe mocht ik daar niets aan doen." Ergernissen komt hij ook wel eens tegen. "Zes dezelfde kopieën van Windows wil nog niet zeggen dat een applicatie op al deze machines klakkeloos werkt. De zesde kan haperen en alleen na een installatie van een nieuw 'image' zijn werk goed doen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.