Managed hosting door True

Eurocard kiest voor Set-protocol

 

Binnenkort zal veilig betalen op Internet mogelijk zijn. De creditcard-organisatie Eurocard-Mastercard is tevreden over de resultaten van proeven met de nieuwe Set-standaard. Experimenten in Denemarken en Frankrijk hebben uitgewezen dat de veiligheid geen probleem meer hoeft te zijn.

Secure Electronic Transaction (Set), een nieuwe wereldwijde standaard, moet veilige betaaltransacties mogelijk maken over open computernetwerken zoals Internet. Betaaltransacties die worden afgehandeld via het protocol blijken correct te verlopen.
Set gebruikt versleuteling voor het beschermen van de privacy van kopers. De identiteit van zowel de koper als handelaar worden geverifieerd voordat de financiële transactie plaatsvindt. De nieuwe versleutelingstechniek is ontwikkeld door ondermeer Eurocard-Mastercard, Visa, Microsoft en Netscape. IBM heeft de software voor het nieuwe systeem van Euro-/Mastercard ontwikkeld.
Onlangs is in Denemarken een tweede proef gestart met ongeveer 1000 consumenten die met een Euro-/Mastercard op Internet goederen kunnen kopen. Ook in andere landen worden dergelijke proeven gehouden. Daardoor zijn de Deense Internet-gebruikers in staat om grensoverschrijdende betalingen op het Net te doen.
Ook concurrent Visa doet een grootschalig Europees proefproject met elektronisch betalen. Sec (Secure Electronic Commerce) is Visa's programma voor implementatie van de eerdergenoemde Set-specificatie. Naar verwachting zal over een jaar het programma commercieel worden geïntroduceerd.
Overigens zijn de Nederlandse banken al afgelopen zomer de proef I-Pay begonnen. Daarbij kunnen PC-gebruikers vanaf een specifieke rekening voor een beperkt bedrag betalingen doen via Internet. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1412638). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×