Managed hosting door True

Demonstratiecentrum elektronische snelweg

 

In de Utrechtse jaarbeurs wordt op 20 mei door minister Wijers van EZ een demonstratiecentrum geopend waar 'zakelijke beslissers in Nederland' kunnen zien welke mogelijkheden de elektronische snelweg inmiddels biedt. De beurs, die de naam Media Plaza draagt, zal vooralsnog drie jaar bestaan.

In Media Plaza zijn producten te vinden van bedrijven als PTT Telecom, Getronics, NS-Telecom, Philips, Toshiba en TNO. Maar ook bedrijven als Alcatel, Cap Gemini, Erasmus Universiteit en het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam zijn in Utrecht van de partij. Het centrum is van de grond gekomen mede dankzij een subsidie van 1 miljoen gulden van het ministerie van Economische Zaken.
De beurs is een bezoek waard. Zo heeft Cap Gemini bijvoorbeeld in samenwerking met TNO Fysisch en Elektronisch Laboratorium en Hollandse Signaal Apparaten een Virtuality Lab opgezet. In het lab kunnen bezoekers zien hoe virtual reality en visualisatie-oplossingen kunnen worden gerealiseerd.
Cap Gemini is zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden van Internet. Onder de noemer 'Internet in Bedrijf' heeft Cap Gemini onlangs in eigen huis samen met bedrijven als Digital, Microsoft, Netscape, Sun en World Online een eigen proefomgeving opgezet. In deze omgeving worden de mogelijkheden van Internet, Intranet en Extranet overzichtelijk in beeld gebracht. En voor wie de term Extranet nog niet kent: dit zijn onderling gekoppelde Intranetten. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1377228). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×