Managed hosting door True

Internet als armoede-bestrijder

 

De elektronische snelweg kan een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede in de derde wereld. Die overtuiging heeft stichting Tool. De in Amsterdam gevestigde organisatie wil een publiek debat over de toepassing van IT als instrument voor internationale samenwerking. De discussie wordt gevoerd op Internet. De resultaten worden geïnventariseerd en in rapportvorm aangeboden aan het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.

IT kan, zo denkt Tool, zorgen voor een snelle en goedkope uitwisseling van informatie en kennis. Dus is het een interessante optie voor ontwikkelingslanden. Daarnaast voorzien Internet en e-mail in tweerichtingsverkeer waardoor een te dominante rol van westerse hulpverleners kan worden voorkomen.
Kortom, de verwachtingen zijn hooggespannen, maar Tool geeft toe dat er nog behoorlijk wat obstakels te nemen zijn. De technische infrastructuur is in derde wereldlanden zeer gebrekkig. Toegang tot de elektronische snelweg is daarom slechts voorbehouden aan een enkeling. SJ

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1328692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×