Managed hosting door True

Serie: Project Portfolio Management

Oracle Primavera staat nog in de steigers

Deel 5

Oracle is natuurlijk het meest bekend als databaseleverancier. Het bedrijf heeft echter dankzij een aantal overnames een indrukwekkend gamma aan software kunnen verwerven. Een van die overnames is Primavera. Dat stelt Oracle nu in staat producten aan te bieden voor eind-tot-eind levenscyclusplanning en voor bedrijfsprocesgestuurde projecten met uitgebreide planningvereisten. Het vereist wel enige kennis en kunde van de kant van de klant, want gemakkelijk en toegankelijk is het allemaal niet echt.

Voordelen

Oracle Primavera capaciteitsplanning

De combinatie van Primavera met de Oracle database en andere producten van Oracle leiden tot een erg volwassen functionaliteit in verband met projectplanning en -scheduling. Het portefeuillebeheer is sterk en biedt een optie om die andere onderdelen te integreren. Er is een steile leerdrempel, maar de partners van Oracle zorgen voor voldoende training en cursussen. Die zijn wel bedoeld voor gekwalificeerde eindgebruikers, niet voor beginnelingen. Dankzij deze training zijn gebruikers dus in staat grootschalige en erg ingewikkelde ict-projecten te beheren. Dat zou onmogelijk zijn met het gemiddelde desktopprojectbeheer, laat staan met behulp van spreadsheetgebaseerde oplossingen. Er is veel aandacht geschonken aan beveiliging. Je kunt dus verschillende beveiligingsregels opstellen en reglementen voor verschillende groepen in een ingewikkelde projectomgeving definiëren.

Kritiek

Niet rapportage, maar gebruiksvriendelijkheid en integratie zijn de pijnpunten van deze PPM-oplossing, op de voet gevolgd door zorgen omtrent de prestaties. Oracle probeert dit op te lossen door meer op webfunctionaliteit te mikken. Hoewel Oracle wel trainingen en cursussen voor veel van zijn producten aanbiedt, zijn die er niet voor het Primavera Portfolio Management. Er is nog een gebrek aan integratie tussen Primavera en andere Oracleproducten (zoals Enterprise Manager). Zulke integratie is meestal wel voorzien tussen producten die al langer binnen Oracle aanwezig zijn. Primavera is voor Oracle dus nog duidelijk in aanbouw.

Meer info

Oracle Primavera

De serie

Vorige deel: Microsoft Office Enterprise Project Management
Volgende deel: SAP RPM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.