Managed hosting door True

Windows 98 opnieuw in de wachtkamer

 

De uiteindelijke lancering van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 98 zal naar verwachting pas medio volgend jaar plaatsvinden.

Het nu lopende juridische onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar koppelverkoop van Microsofts browser met diens besturingssystemen, zal grote invloed hebben op de definitieve vorm van Windows 98. De browser is namelijk door-en-door geïntegreerd in dat besturingssysteem. Zo is zelfs de helpfunctie geheel in de web-taal Html geschreven en alleen toegankelijk met een browser.
Microsoft zelf houdt vol dat het Windows 98 volgens plan vóór juli dit jaar zal lanceren. Op dit moment heeft het bedrijf 100.000 thuisgebruikers in de Verenigde Staten en Canada benaderd om de derde bèta-versie van Windows 98 testen. Microsoft vraagt hiervoor 40 dollar per exemplaar. Deze testversie van het nieuwe besturingssysteem moet op 16 februari algemeen beschikbaar zijn. Het was oorspronkelijk de bedoeling om dit proefproduct voor het einde van vorig jaar te lanceren.   JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1427776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×