Managed hosting door True

Digital Unix gaat ook naar Merced

 

Computerfabrikanten DEC en Sequent vertalen Digital Unix naar het 64-bit platform van Intel. De Merced-processor wordt het eerste product op basis van deze architectuur. De uiteindelijke 64-bit versie van Digital Unix draagt elementen van Sequents PTX-besturingssysteem in zich en biedt een nauwe samenwerking met Microsofts Windows NT.

Volgens onderzoeksbureau Gartner biedt deze samenwerking DEC de kans om diens Digital Unix, dat het volgens Gartner 'verwaarloosd' had, verloren terrein te laten herwinnen. Het verbeterde Digital Unix wordt eind volgend jaar in de markt gezet. Digital zal de rechten op deze Unix-variant in handen houden.
Gartner voorziet een goede 64-bit toekomst voor huidige gebruikers van Sequents PTX, samen met een migratiepad naar een meer gebruikte Unix-variant. Enige weken geleden onderhandelde Sequent nog met Sun over een samenwerking aan diens vertaling van Solaris naar IA-64. Sequent had echter nog twijfels over de robuustheid van dat besturingssysteem en Suns trouw aan het Intel-platform.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1424542). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.