Managed hosting door True

HP verlaagt prijzen Kayak-werkstations

 

In een reactie op nieuwe, goedkope Unix-machines van Sun Microsystems, heeft Hewlett-Packard (HP) besloten de prijzen voor diens Kayak-computers met 17 procent te verlagen.

Deze daling geldt voor de huidige zeven modellen PC-servers van het bedrijf. Volgens marketingmanager Boris Elisman zijn de kortingen mogelijk door de lagere kostprijzen voor computergeheugen en diskdrives. De Nederlandse divisie van het bedrijf zegt echter voorlopig geen prijsverlagingen door te voeren.
De prijs voor HP's topmodel Kayak, het XW-systeem met twee 300 MHz Pentium II-microprocessoren, een harde schijf van 9 gigabyte en 128 megabyte geheugen, zakt van 10.400 naar 8600 dollar. Het lichtste type Kayak, de 266 MHz XA met 64 MB geheugen en een harde schijf van 4,5 GB, daalt van 4000 naar 3700 dollar.
HP voert al enige tijd strijd met Compaq om de eerste plaats in de markt voor PC-werkstations. Deze machines snoepen marktaandeel weg bij het segment van de lichtere Unix-computers. Dit was dan ook reden voor Sun Microsystems om eervorige week goedkopere Ultra-werkstations te lanceren die specifiek bedoeld zijn als concurrentie voor Windows NT-werkstations. Deze machines, voorheen bekend onder de codenaam Darwin, zijn geprijsd onder de 10.000 dollar voor de zware variant en 3.000 dollar voor het instapmodel.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1424535). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×