Managed hosting door True

Fusie Juniper en Netscreen: router-met-firewall

Cisco en concurrenten op achterstand

Een snelle router wordt gecombineerd met een goed te beheren firewall. De fusie van routerfabrikant Juniper en Netscreen, producent van fire-wall- en vpn-software, zet concurrent routerfabrikant Cisco en de andere firewall-software op achterstand.

De overname door Juniper en Netscreen werd maandagmiddag bekend. De routerfabrikant betaalt zo'n 4 miljard in aandelen voor de netwerkbeveiliger. De twee Californische bedrijven willen de operatie deze zomer hebben afgerond.
De fusie is geen bezuinigingsoperatie, of manier om kosten te besparen, benadrukte Juniper-topman Scott Kriens. De gebruikers willen vooral dat hun netwerken veiliger worden. Dat ziet hij dan ook als het sterkste argument voor de fusie met netwerkbeveiliger Netscreen. "We geven ze precies waar ze om roepen."
Kriens denkt met de router-met-firewall binnen bedrijfsnetwerken bijvoorbeeld de overlast tegen te kunnen houden die de afgelopen tijd door computerwormen zijn veroorzaakt.
Daarnaast lijken de twee klantenkringen elkaar aardig aan te vullen. Juniper, opgericht in 1996 door voormalige Xerox-ingenieur Pradeep Sindhu, is gespecialiseerd in de zware toegewijde routers voor internetproviders en telecombedrijven. Netscreen heeft meer klanten binnen bedrijven.
Het aantal netwerken breidt zich nog steeds uit, aldus Kriens. "Het aantal packets op het netwerk blijft maar toenemen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.