Managed hosting door True

Microsoft integreert routing in Windows NT

 

Een bèta van Microsofts 'Steelhead', een softwarematige router voor Windows NT, krijgt weinig applaus van testers. Het produkt is gericht op kleinere organisaties die nu al Windows NT gebruiken.

Voor het verbinden van de netwerken op bijkantoren aan de computers op het hoofdkantoor is de router uitstekend te gebruiken, zolang er maar geen Novell Netware-netwerken tussen zitten.
De prestatie van de router is behoorlijk, maar vergt een grote, krachtige processor. Ondanks het feit dat Stealhead zowel TCP/IP als IPX routing ondersteunt, is de router geen aantrekkelijke optie voor organisaties die al met Netware werken. Ten eerste heeft Novell zelf al een software-router en ten tweede ondersteunt Microsoft niet het Netware Link-State Protocol (nlsp).
Het management van de router via het Windows-beeldscherm is een pro, maar er ontbreekt nog een aantal management-functies.
Microsoft voert sinds eind vorig jaar testen uit met Steelhead. Over niet al te lange tijd voorziet Microsoft Windows NT ook van 'multicast' routing-technologie (codenaam Rainbow).
Wanneer de definitieve versie van Stealhead beschikbaar komt en tegen welke prijs, is nog niet bekend. Analisten houden het erop dat het een extra feature van een nieuwe versie van Windows NT wordt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1412543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×