Managed hosting door True

De komeet die Netscape heet

De hyperkinetische jonge dravers van een softwarebouwer

 

Interface-bouwer Netscape maakte de afgelopen twee jaar een explosieve groei mee. Als geen ander heeft het bedrijf het Net ingezet bij het ontwikkelen en distribueren van browser-software. Toekomstplannen zijn gericht op de nieuwe gebruikersinterface Constellation. Deze moet de volgende editie van Windows voorbijstreven. De strategie van een kortademig bedrijf.

In december 1994 was Netscape nog gewoon een van de vele starters van Silicon Valley die hard op weg naar de vergetelheid leken te zijn. Weinig mensen waren zich bewust van het World Wide Web, en buiten Silicon Valley had nauwelijks iemand van Netscape gehoord. Omdat er geen geld binnenkwam en de 12 miljoen dollar aan durfkapitaal zo goed als op was, moesten oprichters James H. Clark en Marc L. Andreessen hard slikken. Ze ontsloegen een stuk of tien medewerkers, voerden een personeelsstop in en hoopten dat de nieuwe topmanager James L. Barksdale een plan had.

 


De oorspronkelijke uitgever van deze vertaalde bijdrage geeft geen toestemming voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1411057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×